Dobrodošli na Ljubno ob Savinji

Hotel Planinka je družinski butični hotel s štirimi zvezdicami, z negovano tradicijo in toplim gostoljubjem s ponudbo kulinaričnih užitkov.

Doživite razkošje neokrnjene narave v objemu alpskega podnebja v osrčju Ljubnega ob Savinji

 z edinstveno opremljenimi sobami in ambientom, ki bo dopolnil vašo dušo.

Lokalne jedi z elementi vrhunske kulinarike

Vrhunsko gastronomsko doživetje v Zgornji Savinjski dolini. Če svet najraje spoznavate skozi kulinariko, vam v alpskem predelu Slovenije ponujamo nepozaben obisk v restavraciji Planinka. Chef Luka Peternel, ki prisega na lokalne sestavine in pristno kreativnost, navdušuje gurmane! Naj vas popeljemo po izbranih slovenskih dobrotah in gastronomskih mojstrovinah.

Vinska ponudba in degustacija v vinski kleti

Za raziskovanje sveta v vinski kleti, imamo v hotelu Planinka priložnost za vašo radovednost. Sommelier Tomaž Žerovnik bo odlično dopolnil in obogatil izbrane jedi ter vam omogočil spoznavanje vinskih svetov.

Poslanstvo hotela Planinka

Zgodovina Planinke sega v leto 1967, ko se je po večkratni prenovi hiše odprlo gostišče. V letu 1971 so dodali namestitve in s tem je turistični objekt prejel naziv hotel Planinka. Razcvet turizma v Zgornji Savinjski dolini je sledil v naslednjih letih, ko je bila glavna turistična točka za obisk Logarska dolina. Po osamosvojitvi Slovenije v letu 1991 so sledili težki časi in sčasoma so opustili vlaganja v hotel.

S prihodom družine Žerovnik na Ljubno ob Savinji, so ponovno oživeli hotel Planinka v letu 2010.

 Po celoviti rekonstrukciji smo na novo postavili hotelske namestitve z vgradnjo lesenih materialov, prenovili pritličje z restavracijo in se usmerili v trajnostni turizem, da gostom približamo lepote Zgornje Savinjske doline.

V letu 2017 se nam je kot Chef kuhinje pridružil Luka Peternel, ki skrbi za kulinarično razvajanje naših gostov. Pri kreiranju krožnikov uporablja lokalne sestavine in s svojimi kreacijami vsakemu gostu pričara pristnost okolja Zgornje Savinjske doline.