Hotel Planinka je družinski butični hotel s štirimi zvezdicami, z negovano tradicijo in toplim gostoljubjem in s ponudbo kulinaričnih užitkov.

Doživite razkošje neokrnjene narave v objemu alpskega podnebja v osrčju Ljubnega ob Savinji z edinstveno opremljenimi sobami in ambientom, ki bo dopolnil vašo dušo.

Lokalne jedi z elementi vrhunske kulinarike

Restavracija hotela Planinka je ena najboljših restavracij v Sloveniji. Za vaše kulinarično uživanje ponujamo zasebnost. Chef Luka Peternel s svojo ekipo svoje goste očara z lokalnimi jedmi z elementi vrhunske kulinarike. Restavracija v svoji vinski kleti skrbno hrani več kot 180 vrhunskih slovenskih in mednarodnih vin. Naša majhna vinska klet je idealna za razvajanje vaših gostov v prav posebnem ambientu.
Owners photo Žerovnik
Helena and Tomaž Žerovnik, hotel manager
Kuhar Luka Peternel
Chef Luka Peternel

Vinska degustacija in vinska klet

Obstajajo nekatera potovanja, ki so vedno vredna vašega časa – ne glede na vreme in sezono. Kaj pa krajši izlet v vinsko klet hotela Planinka – kjer so shranjene steklenice lokalnih slovenskih in mednarodnih vin? Od preprostejših vin do najdragocenejših draguljev, ki so jih kdaj pridelali vinogradi sveta. Naša majhna vinska klet je idealna za razvajanje vaših gostov v prav posebnem ambientu.