Lokalne jedi z elementi vrhunske kulinarike

Vrhunsko gurmansko doživetje v Zgornji Savinjski dolini. Če svet najraje spoznavate skozi kulinariko, vam v alpskem predelu Slovenije ponujamo nepozaben obisk v restavraciji Planinka. Chef Luka Peternel, ki prisega na lokalne sestavine in pristno kreativnost, navdušuje najzahtevnejše gurmane! Naj vas popeljemo po izbranih slovenskih dobrotah in gastronomskih mojstrovinah. Hkrati odkrijte slovita slovenska in tuja vina v naši vinski leti! Doživite izvirno kulinariko med alpskimi vrhovi, kjer se narava in kultura združita na krožnikih. Vabimo vas na novo kulinarično izkušnjo ob spremljavi vrhunskih vin.

Edinstven pristop h gostom

V naši restavraciji nam varnost in udobje gosta veliko pomenita. Zagotavljamo vam individualnost in pripravo mize v vašem zasebnem prostoru ali na letni terasi. Za zagotavljanje osebnega pristopa so potrebne predhodne rezervacije vaše mize.

 

Chef Luka Peternel

 

Restavracijo Planinka vodi Chef Luka Peternel. Po nabiranju izkušenj v belgijski restavraciji z Michelinovo zvezdico se je posvetil delu v domačem kraju. Pri kreiranju svojih krožnikov uporablja najboljše lokalne sestavine. S svojimi kreacijami vsakemu gostu pričara pristnost okolja Zgornje Savinjske doline.

Kratek življenjepis:

Že od otroštva sem govoril, da bom kuhar in tako sem to tudi postal, saj je bila želja res velika. Prvič, ko sem stopil v kuhinjo, mi je šef Marjan Jeraj rekel: “Danes imej ekskurzijo in si oglej vse, kar je v kuhinji, jutri začneva kuhati”. Tako se je začelo nabiranje znanja, ki sem ga črpal v veliki meri. Hodil sem v srednjo šolo za gostinstvo in turizem v Novo mesto, kjer sem tudi nadaljeval višjo strokovno šolo in jo uspešno zaključil. Med šolanjem sem spoznal Roberta Gregorčiča – Oštarija Herbelier, ki mi je odprl novi pogled v to, kar delam sedaj. Po študiju sem nadgradil znanje tudi v tujini, v restavraciji La Truffe Noire v Bruslju pri Chefu Eriku Lindelaufu. Po vrnitvi v domači kraj sem svoje znanje prenesel v kuhinjo hotela Planinka in začel s kreiranjem svojih lastnih krožnikov.

Vinska degustacija in vinska klet

Obstajajo nekatera potovanja, ki so vedno vredna vašega časa – ne glede na vreme in sezono. Kaj pa krajši izlet v vinsko klet hotela Planinka – kjer so shranjene steklenice lokalnih slovenskih in mednarodnih vin? Od preprostejših vin do najdragocenejših draguljev, ki so jih kdaj pridelali vinogradi sveta. Naša majhna vinska klet je idealna za razvajanje gostov v prav posebnem ambientu.

Delovni čas

Če želite obiskati našo restavracijo, Vas prosimo za predhodno rezervacijo mize!

Delovni čas restavracije:  od 18.00 do 22.00

oziroma ob predhodni rezervaciji za skupine se dogovorimo o vašem času prihoda!

Za več informacij smo vam na voljo na helena@planinka.net ali  +386 31 327 597

Vabljeni k spletni rezervaciji Vaše mize.

Obveščamo Vas, da je naša restavracija zaprta ob naslednjih datumih:

29.01. – 12.02.2023

01.07. – 07.07.2023

29. in 30.07.2023

02.09.2023

24. – 25.12.2023