Restavracijo Planinka vodi Chef Luka Peternel. Po nabiranju izkušenj v belgijski restavraciji z Michelinovo zvezdico se je posvetil delu v domačem kraju. Pri kreiranju svojih krožnikov uporablja najboljše lokalne sestavine. S svojimi kreacijami vsakemu gostu pričara pristnost okolja Zgornje Savinjske doline.
Kratek življenjepis:
Že od otroštva sem govoril, da bom kuhar in tako sem to tudi postal, saj je bila želja res velika. Prvič, ko sem stopil v kuhinjo, mi je šef Marjan Jeraj rekel: “Danes imej ekskurzijo in si oglej vse, kar je v kuhinji, jutri začneva kuhati”. Tako se je začelo nabiranje znanja, ki sem ga črpal v veliki meri. Hodil sem v srednjo šolo za gostinstvo in turizem v Novo mesto, kjer sem tudi nadaljeval višjo strokovno šolo in jo uspešno zaključil. Med šolanjem sem spoznal Roberta Gregorčiča – Oštarija Herbelier, ki mi je odprl novi pogled v to, kar delam sedaj. Po študiju sem nadgradil znanje tudi v tujini, v restavraciji La Truffe Noire v Bruslju pri Chefu Eriku Lindelaufu. Po vrnitvi v domači kraj sem svoje znanje prenesel v kuhinjo hotela Planinka in začel s kreiranjem svojih lastnih krožnikov.