Lokalne jedi z elementi vrhunske kulinarike

Restavracija Planinka je restavracija za posebne priložnosti, le pol ure od avtoceste je ravno dovolj, da poiščete svoj mir na lokaciji z izjemnimi pogledi na naravo. Neokrnjena narava nam omogoča, da poiščemo najboljše sestavine in jih z izkušnjami iz visoke kulinarike pripravimo za Vas !

Edinstven pristop h gostom

V naši restavraciji nam varnost in udobje gosta veliko pomenita. Zagotavljamo vam individualnost in pripravo mize v vašem zasebnem prostoru ali na letni terasi. Za zagotavljanje osebnega pristopa so potrebne predhodne rezervacije vaše mize.

Chef Luka Peternel

Restavracijo Planinka vodi Chef Luka Peternel. Po nabiranju izkušenj v belgijski restavraciji z Michelinovo zvezdico se je posvetil delu v domačem kraju. Pri kreiranju svojih krožnikov uporablja najboljše lokalne sestavine. S svojimi kreacijami vsakemu gostu pričara pristnost okolja Zgornje Savinjske doline.

Kratek življenjepis:

Že od otroštva sem govoril, da bom kuhar in tako sem to tudi postal, saj je bila želja res velika. Prvič, ko sem stopil v kuhinjo, mi je šef Marjan Jeraj rekel: “Danes imej ekskurzijo in si oglej vse, kar je v kuhinji, jutri začneva kuhati”. Tako se je začelo nabiranje znanja, ki sem ga črpal v veliki meri. Hodil sem v srednjo šolo za gostinstvo in turizem v Novo mesto, kjer sem tudi nadaljeval višjo strokovno šolo in jo uspešno zaključil. Med šolanjem sem spoznal Roberta Gregorčiča – Oštarija Herbelier, ki mi je odprl novi pogled v to, kar delam sedaj. Po študiju sem nadgradil znanje tudi v tujini, v restavraciji La Truffe Noire v Bruslju pri Chefu Eriku Lindelaufu. Po vrnitvi v domači kraj sem svoje znanje prenesel v kuhinjo hotela Planinka in začel s kreiranjem svojih lastnih krožnikov.

Vinska degustacija in vinska klet

Obstajajo nekatera potovanja, ki so vedno vredna vašega časa – ne glede na vreme in sezono. Kaj pa krajši izlet v vinsko klet hotela Planinka – kjer so shranjene steklenice lokalnih slovenskih in mednarodnih vin? Od preprostejših vin do najdragocenejših draguljev, ki so jih kdaj pridelali vinogradi sveta. Naša majhna vinska klet je idealna za razvajanje gostov v prav posebnem ambientu.

Priznanja

Delovni čas

Vsak dan  od 18.00 do 22.00

oziroma ob predhodni rezervaciji je možen obisk tudi za čas kosila

Pokličite nas: +386 (0) 31 327 597

ONLINE REZERVACIJA MIZE