Logarska dolina

Ena najlepših ledeniških alpskih dolin, ki se nahaja med vrhovi Kamniško-Savinjskih Alp in vam ponuja številne poti skozi čudovite kotičke nedotaknjene narave, kjer si lahko ogledate naravne lepote in znamenitosti. Obiščite slap Rinka – enega najvišjih prosto padajočih slapov v Sloveniji.
Logar Valley
Robanov Kot

Robanov kot

neokrnjena alpska dolina, v gorah lahko dobite domače dobrote: kislo mleko, gobova juha z ocvirki, štruklji…

Matkov kot

Edinstvena naravna znamenitost na 1480 metrih nadmorske višine. Gre za krater podoben snežni kotel, kjer spomladi voda v blagem slapu pade v gosto snežišče, napolnjeno s plazovi in tako v sneg zareže luknjo v obliki omarice. Mirna dolina je dobila ime po kmetiji (pra) Matk na njenem pobočju. V Matkovem kotu so štiri gorske kmetije. Obstaja več možnosti za kulinarični postanek.

Matkov Kot
Potočka zijalka

Potočka zijalka

Je pomembno jamsko območje. Nahaja se na 1700 metrih nadmorske višine, pod goro Olševa. Dolg je 115 metrov in širok 40 metrov. Od tu je čudovit razgled na Kamniško-Savinjske Alpe in Logarsko dolino. V jami naj bi bivali ljudje iz ledene jame pred približno 30.000 leti. V Potočki Zijalki so odkrili človeške stopinje in kosti jamskega medveda.

Snow cave (ice cave)

Ena najlepših gorskih jam na svetu, ki leži pod pobočjem Raduhe na nadmorski višini 1500 m. Zaradi njene lepote, jamskega mleka, ledenih skulptur in okrasnih kamnov je njen obisk nepozabno doživetje.

Snow Cave Ice Cave
Planina

Velika planina

Največja planina v Sloveniji. Pastirji so zgradili več pastirskih naselij z več kot sto pastirskimi stanovanji – kočami in bajtami posebnega oblikovanja. Vredno obiska in pravo doživetje narave v planinah s posebnimi kulinaričnimi dobrotami.

Smrekovec

Na presečišču Šaleške doline, Zgornje Savinjske doline in Zgornje Mežiške doline leži 15 km dolgo vulkansko poreklo. Razvita je bila posebna in raznolika flora. Vredno ogleda!

Smrekovec
Menina planina

Menina planina(1458 m)

Vabljeni v miren svet pašnikov. Menina je predalpska kraška planota. Obstajajo tudi kraške jame in dve jezeri. Menina vabi na svež zrak, naravne lepote in pozitivno energijo, pa tudi poleti, k dobri gostoljubnosti, ki vključuje bogato kulinarično ponudbo.

Golte and the alpine garden

Najvišje ležeči botanični vrt z več kot 100 vrstami alpskih rastlin.

Pot po Golteh