• Planinka julij - Photo Dean Dubokovic-132.jpg
  • Planinka julij - Photo Dean Dubokovic-240.jpg
  • Planinka julij - Photo Dean Dubokovic-124.jpg
  • Planinka julij - Photo Dean Dubokovic-265.jpg
  • Planinka julij - Photo Dean Dubokovic-272.jpg
  • Planinka julij - Photo Dean Dubokovic-276.jpg
  • IMG_5850aaa.jpg

Zapeljite se na izlet v našo prečudovito Logarsko dolino, najlepšo evropsko ledeniško dolino. 
Preživite dan v naravi, v lepotah naših Alp in si medtem privoščite odlično kosilo ali nepozabno kulinarično večerjo v imenitnem ambientu. 
Planinkino kuhinjo odlikujejo domiselne, tradicionalne jedi z elementi vrhunske kuhinje. Chef Zdravko Robič poskrbi za sveže sestavine in ustvarja jedi preprosto in tradicionalno ter tudi inovativno in povsem izvirno. V naši restavraciji vam lahko postrežemo s kosilom, degustacijskim menijem ali po vaši izbiri pripravimo a la carte jed iz našega sezonskega jedilnika. Pričarali vam bomo nepozabne okuse, naši natakarji pa vam bodo pomagali pri izbiri ustreznega vina iz naše vinske karte, ki ponuja 100 različnih vinskih etiket.
Za kulinarike, ki si želijo pristnih in najimenitnejših okusov vam predlagamo poizkusiti Planinkin degustacijski menu ob katerem zagotavljamo pravo kulinarično pravljico.
  • Planinka julij - Photo Dean Dubokovic-227.jpg
Restavracija Planinka je v vodniku Gault&Millau  
Francoski vodnik Gault&Millau je v svetu med najbolj poznanimi podjetji, ki se sistematično in z več desetletno tradicijo ukvarja z ocenjevanjem restavracij. Kuharji o njem govorijo kot o »haubah«, saj ocene grafično označujejo s kuharskimi kapami. Po slovenskih restavracijah je celo leto krožilo sedem anonimnih poznavalcev, ki je ocenilo več kot 100 restavracij.
Med njimi je bila že prvo leto ocenjena tudi naša restavracija in prejela dve kapi (14 točk) za perfektno pripravljen degustacijski meni. Kulinarični poznavalci so opazili, da ponujamo vrhunska vina s poudarkom na slovenskih vinih, za tiste, ki si zaželijo tujih vin pa imamo tudi pripravljeno raznoliko vinsko izbiro.

Kaj o nas govorijo drugi?
Violeta in Uroš Mencinger https://vivi.si/gostilna/hotel-planinka/