Biseri Zgornje Savinjske doline - ena najlepših dolin v Evropi

LOGARSKA DOLINA - velja za eno najlepših ledeniških alpskih dolin, ki leži med vrhovi Kamniško-Savinjskih Alp, vam nudi številne poti skozi čudovite kotičke neokrnjene narave, kjer si lahko ogledate številne naravne lepote in znamenitosti. Obiščite Slap Rinka – eden najvišjih prosto padajočih slapov v Sloveniji.
  • Logarska dolina.jpg
ROBANOV KOT IN ROBANOVA PLANŠERIJA- neokrnjena alpska dolina, na planšariji pa lahko dobite domače dobrote: kislo mleko, ajdovi žganci z ocvirki, štrudelj, masovnik, sir… Robanov kot vam res od blizu približa čudovite vrhove ter ostale lepote narave.
MATKOV KOT IN MATKOV ŠKAF - edinstvena naravna znamenitost je na višini 1480 metrov. To je kraterju podoben snežni kotel, kjer voda spomladi v rahlem slapu pada v debelo snežišče, ki ga pozimi napolnijo plazovi, in tako v sneg izdolbe luknjo v obliki škafa.
Mirna dolina je dobila ime prav po (pra)kmetiji Matk na njenem pobočju. V Matkovem kotu so štiri gorske kmetije. Možnosti za kulinarični postanek je tako več.
POTOČKA ZIJALKA je pomembno jamsko najdišče. Nahaja se na 1700 metrov nadmorske višine, pod goro Olševa. Dolga je 115 metrov in široka 40 metrov. Od tu so lepi razgledi na Kamniško- savinjske alpe in na Logarsko dolino. V jami bi se naj zadrževali ljudje iz ledene dobe, to je nekje pre 30000 leti. V Potočki Zijalki so odkrili človeške sledi in kosti jamskega medveda.
SNEŽNA JAMA (ICE CAVE) – ena najveličastnejših gorskih jam na svetu, ležeča pod pobočjem Raduhe na nadmorski višini 1500 m. Zaradi njenih lepot, jamskega mleka, ledenih skulptur in kapniškega okrasja je njen obisk nepozabno doživetje.
VELIKA PLANINA – največja visokogorska pašna planina na Slovenskem. Na njej so pastirji zgradili več pastirskih naselij s preko sto pastirskimi stanovi - kočami in bajtami posebne oblike.
SMREKOVEC - pogorje vulkanskega izvora, dolgo 15 km leži na stičišču Šaleške doline, Zgornje Savinjske doline in Zgornje Mežiške doline. Razvita je specifična in pestra flora. Vredno obiska !
MENINA PLANINA ( 1458 m) - vabljeni ste v mirni svet pašnikov. Menina je predalpska kraška planota. Znamenitosti so tudi kraške jame in ima dva jezera. Menina vas vabi na svež zrak, naravne lepote in pozitivno energijo, pa tudi poleti, na dobro gostoljubje, ki vključuje pestro kulinarično ponudbo.
GOLTE in ALPSKI VRT – najvišje ležeči tovrstni botanični vrt s preko 100 vrst alpskih rastlin.