Rezervirajte zdaj
in prihranite
Kdaj?
 • Pomlad
  2018
 • Poletje
  2018
 • Jesen
  2018
 • Zima
  2018/19
 • Pomlad
  2019
Soba 1
[+] dodaj sobo
Doživetja
Naravne znamenitosti
Zgornje Savinjska dolina kar prekipeva od naravnih znamenitosti, ki jih lahko občudujete in v njih uživate v vseh letnih časih. Med njimi je čudovita Logarska dolina s slapom Rinka, dolina Robanov kot, osupljiva Snežna jama, prazgodovinska Potočka zijalka in park cvetja Mozirski gaj. Z našo pomočjo lahko gotovo odkrijete še kaj, kar vas bo navdušilo.

Logarska dolina

Do ene najlepših ledeniških dolin v Evropi vas od hotela Planinka loči le 30 kilometrov ceste. Logarska dolina ponuja oddih v mirnem okolju krajinskega parka, številne aktivnosti, od pohodništva, kolesarjenja in jahanja, do fotolova. Tu leži tudi slap Rinka, najvišji od dvajsetih slapov v Logarski dolini, ki je med najlepšimi v Sloveniji. V njegovo bližino se je možno pripeljati z avtom, sledi 15 minut hoje do slapu.
http://www.logarska-dolina.si/
 

Robanov kot

Na poti med Lučami in Solčavo leži ledeniška dolina Robanov kot. Že več kot pol stoletja je področje Robanovega kota zavarovano kot naravna znamenitost, zadnjih nekaj desetletij pa tudi kot krajinski park.
http://sl.wikipedia.org/wiki/Robanov_kot
 

Snežna jama

Jama, ki leži na nadmorski višini 1500 m, je zaradi čudovitega kapniškega okrasja, ledenih skulptur, malgonita ter sožitja ledu in sige prava atrakcija in redkost. Najvišje ležeča turistična jama v Sloveniji je za obiskovalce prava atrakcija.
http://www.snezna-jama.com/
 

Potočka zijalka

Potočka zijalka je jama, ki leži v pobočju gore Olševe nad Logarsko dolino, na 1700 m nadmorske višine. Najdbe iz kamene dobe, med katerimi je okostje jamskega medveda in kamnito orožje, pričajo, da je bilo v njej središče tedanjih lovcev.

http://sl.wikipedia.org/wiki/Poto%C4%8Dka_zijalka
 

Mozirski gaj

Od hotela Planinka do Mozirskega gaja je le 15 kilometrov. Park cvetja, ki se za obiskovalce razpira od aprila do oktobra, vas bo navdušil s svojo čarobnostjo in barvitostjo. Sprehod po njegovih belih poteh med gredicami in zelenicami je doživetje, ki ga ne smete zamuditi.
http://www.mozirskigaj.com/
 

Smrekovec

Smrekovško pogorje je edino ognjeniško pogorje v Sloveniji. Ugasli ognjenik Smrekovec  na višini 1557 m je naravna zakladnica, v kateri lahko občudujemo številne redke cvetlice in predstavlja največje sklenjeno območje divjega petelina.

http://www.smrekovec.net/

 

Tirske peči

Naravni krajinski park Tirske peči se nahaja v območju planote Golte, ki se na severni strani končuje s stenami Tirskih peči. Tu lahko občudujemo številne rastlinske in živalske vrste, veliko kraških pojavov, med njimi značilne kraške zijalke, v previsnih pečinah pa gnezdijo planinski orli.
http://www.ljubno.si/?q=node/319

 

Reka Savinja

Savinja ima več izvirov - eden je pod goro Okrešelj in se v čudovitem slapu Rinka spušča v Logarsko dolino, drugi izvir predstavljajo Črna in Jezera. Od Logarske doline do Ljubnega je Savinja tipična alpska reka z velikim padcem, številnimi brzicami, prelepimi tolmuni ter čisto in z živalskimi vrstami bogato vodo.
http://sl.wikipedia.org/wiki/Savinja

 

Presihajoči studenec in Igla

Skalni obelisk z imenom Igla in presihajoči studenec se nahajata v bližini Luč. Presihajoči studenec je naravni spomenik, ki je bil skupaj z Iglo zavarovan leta 1948.
http://www.gore-ljudje.net/novosti/22085/

 

Matkov kot

Približno 6 kilometrov dolga alpska ledeniška dolina, ki leži vzporedno z Logarsko dolino, je idilična, domaknjena in redko obiskana, čeprav ena najlepših pri nas. Njen ogled nam bo popestril Matkov škaf – kraterju podoben snežni kotel.
http://sl.wikipedia.org/wiki/Matkov_kot
http://www.gore-ljudje.net/novosti/22096/