FLOSARSKA ZBIRKA - predstavlja tradicijo splavarstva in flosarstva v Savinjski dolini, ponazarja življenje splavarjev, njihove noše in opremo, njihov vsakdanjik na splavu. 
BUDNOVA ŽAGA – žaga venecijanka, žaga na vodni .pogon, zgrajena v 20 letih prejšnjega stoletja
FAŠUNOVA HIŠA na Ljubnem ob Savinji: domačija s skromno zasnovo in dvoriščem predstavlja dom malega kmeta
BRINEČEV MLIN – obiskovalci si lahko ogledajo delovanje mlina nekoč in danes.
MUZEJ POTOČKE ZIJALKE – stalna razstava o Potočki zijalki, zatočišču ledenodobnega človeka: lobanja jamskega medveda, kamnita orodja, koščene sulice za kopija in kopija prašivanke, ki velja za najstarejšo šivanko na svetu.
ZAKLADNICA RADMIRJE – zakladnica mašnih plaščev in sakralnih predmetov.
KATEDRALA V GORNJEM GRADU - največja in arhitekturno najpomembnejša baročna stavba v Sloveniji, cerkev Sv. Mohorja in Fortunata, ki ima bogato zgodovino.

GRAD VRBOVEC – v njem se nahaja muzej gozdarstva in lesarstva in predstavlja življenje preprostih ljudi: olcarjev, furmanov, žagarjev in splavarjev. 
FRANČIŠKANSKI SAMOSTAN - se slikovito dviga nad gradom Vrbovec v Nazarjah, se lahko pohvali z bogato knjižnico zemljepisnih, zgodovinskih in drugih knjig, med katerimi ima osrednjo vlogo Dalmatinova Bibilija
MUZEJ PREMOGOVNIŠTVA: spustite se z dvigalom v podzemlje in pojejte rudarsko malico. Z vožnjo s podzemno železnico se boste vrnili daleč v preteklost in dodobra spoznali rudarski poklic